Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za vznik kulture pogovora

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 30. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2019 / 12:30

Za vznik kulture pogovora

Ko s(m)o leta 2010 postavljali »na noge« Družinino mesečno prilogo Slovenski čas, s(m)o si zanjo postavili tudi temeljna izhodišča.

Ko s(m)o leta 2010 postavljali »na noge« Družinino mesečno prilogo Slovenski čas, s(m)o si zanjo postavili tudi temeljna izhodišča. Stvari so tu seveda jasne: vrednostno izhodišče žanrsko raznolikih avtorskih prispevkov predstavljajo katoliški družbeni nauk in krščanska etika, ki pa se tesno povezujeta z razpravno odprtostjo, s katero priloga pri obravnavanju aktualnih vprašanj vstopa v dialog s sodobnimi družbenimi, političnimi, religioznimi, kulturnimi in moralnimi tokovi.

Po eni strani torej želi priloga s prinašanjem katoliških, desnosredinskih, konservativnih pogledov, ki so glede na nazorsko usmerjenost medijskega glavnega toka izrazito »podreprezentirana«, prispevati k uresničevanju svobode govora in zagotavljanju temeljev pluralne demokratične družbe, po drugi strani pa želi zavestno »graditi mostove« (zavedamo se politične obremenjenosti tega izraza) zlasti med krščansko in klasično-liberalno mislijo (pa še kakšno), in sicer v hotenju, da bi okrepili...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh