Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Regačica in česnovka

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2019 / 12:04
Regačica in česnovka

Regačica in česnovka

Za začetek opozorilo: vse vrste užitne divje zelenjave imamo za hrano z veliko moči.
Za začetek opozorilo: vse vrste užitne divje zelenjave imamo za hrano z veliko moči. Zato jo uvajajmo v svoj jedilnik počasi in previdno. Divja zelenjava se dobro ujame tudi z ostankom velikonočnih dobrot, predvsem šunko. Sicer pa je tudi hren ena najbolj poznanih vrst divje zelenjave! Tokrat omenjamo le dve izmed številnih možnosti iz divje narave. Obe imate na domačem vrtu, posebej, če ne plevete prepogosto.

Regačica »Aegopodium pod­agra­ria L.« je trdovraten plevel, ki se dobro počuti v naših vrtovih. Bi verjeli, da so ga Rimljani načrtno gojili? Skoraj nemogoče se je je znebiti, razen če bi jo res ves čas trgali. Poskusite mlade listke, ki se komaj razvijejo, in spoznali boste njihovo sorodnost z zeleno, pastinakom, peteršiljem. Regačico dodajamo juham, namazom, solatam, sušimo jo za dodatek zeliščni soli, vlagamo jo v kis ali alkohol, pripravljamo kot šp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh