Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bonton pri mizi

Za vas piše:
Primož Erjavec
Objava: 11. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2019 / 12:25
Bonton pri mizi

Bonton pri mizi

Vse pojej! Ne brcaj pod mizo sestre! Odnesi krožnik z mize! Tako nekako se je glasil mini bonton naše mame, ko smo otroci sedli k mizi.


Vse pojej! Ne brcaj pod mizo sestre! Odnesi krožnik z mize! Tako nekako se je glasil mini bonton naše mame, ko smo otroci sedli k mizi. Priučila nam je še, da pred jedjo zmolimo in da se za mizo pogovarjamo lepe reči. S temi drobnimi navodili ji je uspelo uresničiti vizijo družinske mize, ki jo je nosila v sebi. Za našo mizo je vedno lepo in domače.

Tudi Jezus je v sebi nosil vizijo mize. To je miza gostije v nebeškem kraljestvu, h kateri bodo povabljeni vsi rodovi. On sam jo bo uresničil v popolni novosti, vsem pa spregovori o bontonu pri tej mizi in daje dve lekciji.

Prva lekcija se tiče položaja, ki naj ga kdo zasede pri mizi. Naj ne izbere važnega in vidnega mesta tam pri vrhu, ampak zadnje, neudobno mesto. Vprašajmo se, kaj pomeni zadnje mesto. Na zadnjem mestu bomo našli tistega, ki se vedno postavi za zadnjega, našega Gospoda! In tam, kjer je Gos...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh