Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 25. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2019 / 08:58

Od tedna do tedna

VATIKAN Ordinarij argentinske škofije Catamarca, 61-letni msgr. Alojz Urbanč, sin izseljencev iz Leskovca pri Krškem, je bil 17. maja v zasebni avdienci pri papežu Frančišku.
Škof slovenskega rodu pri papežu

VATIKAN Ordinarij argentinske škofije Catamarca, 61-letni msgr. Alojz Urbanč, sin izseljencev iz Leskovca pri Krškem, je bil 17. maja skupaj s tretjo skupino 40 škofov Argentinske škofovske konference v zasebni avdienci pri papežu Frančišku. Škofovsko posvečenje mu je leta 2007 podelil papež Benedikt XVI.


Prva blažena laikinja iz Opus Dei

ŠPANIJA Kardinal Angelo Becciu, prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov, je 18. maja v Madridu razglasil Španko Marijo Guadalupe Ortiz de Landázuri (1916–1975), prvo laikinjo prelature Opus Dei, za blaženo. O njej je povedal: »Že kot mlado dekle je bila zvesta zakramentom in sveti maši …, vendar je v nekem trenutku razumela, da se krščanstvo ne konča z našimi trenutki v cerkvi, da ti niso ločeni od preostalega dneva.« Papež Frančišek pa je dan zatem o njej rekel: »V veselju je služila bratom in sestram s poučevanjem evangelija. Je vzornica za krščanske ženske, ki se posveč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh