Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot zgodba dijaka

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 25. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2019 / 08:25
Več kot zgodba dijaka

Več kot zgodba dijaka

Po treh igrano-dokumentarnih filmih o slovenskih škofih, je režiser David Sipoš posnel še film o prvem slovenskem blaženem mučencu Alojziju Grozdetu.

Po treh igrano-dokumentarnih filmih o slovenskih škofih: Pastir o Janezu F. Gnidovcu (2015), Kaplja na vedru o Jožefu Smeju (2016) in Goreči škof o Antonu Vovku (2017) je režiser David Sipoš po naročilu novomeške škofije posnel še film o prvem slovenskem blaženem mučencu Alojziju Grozdetu. Od smrti leta 1943 do razglasitve za blaženega leta 2010 je bil Gro­zde predstavljen v več umetnostnih zvrsteh: o njegovem življenju in svetniških lastnostih so napisane številne knjige, upodabljali so ga slikarji in kiparji, napisana in večkrat uprizorjena je hagiografska drama Sem mislil, da sem sam, posneta je bila radijska igra … Tudi filmsko je že bil upodobljen, kratki film Moj glas se zliva v prošnjo je še pred beatifikacijo posnela Televizija Slovenija.

O Grozdetovem življenju torej Sipoševa filmska ekipa ni odkrila nič novega. »Če želite gledati film zato, da bi zvedeli letnice in druge podatke iz njegovega življenja, si v pol ure raje preberite...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh