Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je Šarec razumel papeževo sporočilo?

Za vas piše:
Sebastijan Valentan
Objava: 06. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2019 / 11:42

Je Šarec razumel papeževo sporočilo?

Slovenski predsednik vlade Marjan Šarec je 27. junija 2019 obiskal Vatikan, kjer ga je v Apostolski palači v avdienco sprejel papež Frančišek.

Slovenski predsednik vlade Marjan Šarec je 27. junija 2019 obiskal Vatikan, kjer ga je v Apostolski palači v avdienco sprejel papež Frančišek, vrhovni pastir Katoliške cerkve, vodja Svetega sedeža in države Vatikansko mesto v eni osebi. Rekel bi, da ni šlo za zgolj vljudnostni obisk. Do njih prihaja, ko recimo neki veleposlanik konča svoj mandat. Srečanje voditeljev dveh majhnih držav, od katerih ima ena bistveno večji vpliv na mednarodnem področju pa tudi na mnogih drugih področjih kot druga, lahko razumemo kot priložnost za ureditev nekaterih pomembnih družbenih vprašanj. In da ne bo pomote: za srečanje je zaprosila Slovenija in ne obrnjeno.

Kakšen je bil njen interes? Upam, da ne zgolj ta, da bi premier v kovčku iz Vatikana prinesel par lepih fotografij, ki bi jih zvesti mediji, ko bo šlo za nohte, radi pokazali, da ljudje ne bi pozabili, kako dobro da sodelujeta država in Cerkev, in to na najvišji ravni.

Predsedniku vlade Šarcu je bilo, kot je po zasebnem sreča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh