Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsi bolniki imajo pravico do varnosti

Tadej Strehovec
Za vas piše:
Tadej Strehovec
Objava: 13. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2019 / 10:19

Vsi bolniki imajo pravico do varnosti

Pred nekaj dnevi je francosko kasacijsko sodišče odločilo, da je potrebno izstradati in izžejati 42-letnega Vincenta Lamberta, ki je leta 2008 preživel prometno nesrečo.

Pred nekaj dnevi je francosko kasacijsko sodišče odločilo, da je potrebno izstradati in izžejati 42-letnega Vincenta Lamberta, ki je leta 2008 preživel prometno nesrečo. Po mnenju nekaterih naj bi bil v t. i. stanju trajne nezavesti, po mnenju sorodnikov in številnih specialistov pa v stanju zmanjšane zavesti, ki mu omogoča samostojno dihanje in bitje srca, odzivanje na obiske, prepoznavanje sorodnikov in izražanje čustev. Vincent v času nesreče ni imel podpisane vnaprejšnje volje, zato so se zdravniki po mnenje obrnili na njegove sorodnike. Njegova žena trdi, da njen mož želi umreti; oče in mama ter skoraj vsi njegovi bratje in sestre pa želijo, da se sina oz. brata ohrani pri življenju in se mu še naprej daje nega, hrana in voda.

Omenjeni primer je vzbudil izjemno pozornost francoskih in svetovnih medijev. Med drugimi se je s podporo katoliškim staršem, ki se borijo za življenje svojega sina, nedavno odzval papež Frančišek z besedami: »Molimo za vse, ki živijo v težkem s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh