Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj vsi za teboj?

Za vas piše:
p. Janez Šamperl
Objava: 13. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2019 / 12:28

Zakaj vsi za teboj?

Frančiškovo mesto Assisi v teh vročih poletnih dneh zopet postaja romarski cilj številnih častilcev sv. Frančiška, romarjev, pohodnikov in turistov z vseh celin.

Frančiškovo mesto Assisi v teh vročih poletnih dneh zopet postaja romarski cilj številnih častilcev sv. Frančiška, romarjev, pohodnikov in turistov z vseh celin. Včasih se mi zdi skoraj neverjetno, kakšna plejada obrazov, nasmehov, jezikov, pesmi, smeha, zastav in izkazanega miroljubja je moč videti in čutiti na obširnem trgu pred spodnjo baziliko sv. Frančiška, kjer je občasno za vstop – zaradi novih varnostnih pravil in velikega števila romarjev – treba malo počakati.

Prihod v Frančiškovo mesto, obisk očetovega groba in drugih svetih krajev je za slehernega romarja tudi priložnost za nov začetek, nov smelejši korak na poti duhovnega življenja. Četica povečini mladih simpatičnih bratov kapucinov je pred dvema dnevoma priromala v Assisi na duhovne vaje prav s tem namenom. Skupaj smo obhajali mašo v kapeli della pace, kjer smo bili deležni še novomašnega blagoslova. Mene je živo zadel, saj me je spomnil začetkov moje duhovniške poti.

V Assisiju vedno znova začenjamo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh