Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Snežinka

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 27. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2019 / 12:19

Snežinka

Od kod pa sredi poletja, boste rekli. Snežinka (angleško snowflake) je eno od poimenovanj za mlado generacijo, uporabljajo pa se tudi drugi izrazi Gen Z, Gen Y ali milenijci.

Od kod pa sredi poletja, boste rekli. Snežinka (angleško snowflake) je eno od poimenovanj za mlado generacijo, uporabljajo pa se tudi drugi izrazi Gen Z, Gen Y ali milenijci. Z njo ponazarjajo unikatnost, edinstvenost, a tudi krhkost nove generacije. Poimenovanje je bilo leta 2016 kot vroč termin dodano v Collinsov slovar angleškega jezika z razlago, da gre za manj odporno generacijo, ki je v primerjavi s prejšnjimi bolj nagnjena k temu, da se počuti kot žrtev. Veljalo naj bi, da ima napihnjen občutek lastne edinstvenosti, misli, da je do vsega upravičena, je preveč čustvena, prehitro užaljena in ne prenaša kritike na svoj račun. »Nič se jim ne da, spreminjali pa bi svet okoli sebe,« piše The Sunday Times.

Pošteno priznajmo, da še ni bilo starejše generacije, ki za mlado ne bi ugotavljala, da je neodporna ali pomehkužena. Stare mame so znale zaklati kokoš, današnji mladostniki pa imajo rajši vnaprej pripravljene krokete kot kurja bedrca, ker se držijo kosti.

Mladi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh