Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Silvija Gerenčer: Vsak izdelek nosi svojo zgodbo

Za vas piše:
Mihaela Kalamar
Objava: 03. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2019 / 13:16

Silvija Gerenčer: Vsak izdelek nosi svojo zgodbo

Silvija Gerenčer se z ročnimi deli ukvarja profesionalno kot sodelavka v Hiši rokodelstev v Dobrovniku, pa tudi ljubiteljsko v prostem času.

Silvija Gerenčer se z ročnimi deli ukvarja profesionalno kot sodelavka v Hiši rokodelstev v Dobrovniku, pa tudi ljubiteljsko v prostem času. Zavezana je tradicionalnim tehnikam in motivom, pri ustvarjanju pa prisega na naravne materiale. Njeni izdelki so nemalokrat del protokolarnih daril.

Z ročnimi deli se je srečala po naključju, pravzaprav iz oglasa, s katerim so v kulturnem društvu vabili k usposabljanju. Takrat se je naučila okraševati medenjake, kipariti iz ličja, slikati pirhe in plesti iz šibja. Danes znanje prenaša na mlade, sama pa pri ustvarjanju išče nove ideje.


Izvira vaše veselje do ročnih del iz družinske tradicije?

Da lahko nastane lep, unikaten izdelek iz naravnih materialov, sem res že kot otrok videla doma, saj mama kvačka, dedek pa je pletel košare. Prej sem tudi sama vezla in slikala na steklo, nisem pa vedela, da mi je dan ta dar ustvarjanja. Pred leti me je čisto po naključju pritegnil poziv kulturnega društva Petőfi Sand...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh