Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas pripravila pogovor o migracijah

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 03. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2019 / 12:39
Slovenska karitas pripravila pogovor o migracijah

Slovenska karitas pripravila pogovor o migracijah

V sredo, 24. junija, je Slovenska karitas v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani pripravila predstavitev akcije Kaj je dom?.

V sredo, 24. junija, je Slovenska karitas v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani pripravila predstavitev akcije Kaj je dom? z zanimivim pogovorom o migracijah in odprtjem razstave Cilji trajnostnega razvoja.

Akcija ozaveščanja Kaj je dom?/#whatishome teče že drugo leto v enajstih evropskih državah in se osredotoča na povezanost globalnega razvoja z migracijami. V Sloveniji izvaja akcijo Slovenska karitas, poleg Evropske zveze pa jo podpira tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Namenjena je temu, da bi čim večje število Evropejcev bolje razumelo vzroke, ki prisilijo posameznike, da zapustijo domovino, in se na stik z njimi v lastnem okolju odzvalo bolj gostoljubno, spoštljivo in bi bili bolj občutljivi za njihovo osebno dostojanstvo.

Osrednji poudarek letošnje akcije je jezik, saj ta omogoča vzpostavljanje osebnih stikov med ljudmi, obenem pa tudi ohranjanje lastne identitete v tujem kulturnem okolju. Na predstavitvi so poleg sodelavcev Karitas (gene...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh