Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predporočna pogodba

Za vas piše:
Luka Mavrič
Objava: 10. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2019 / 12:27

Predporočna pogodba

Si predstavljate, da vam žena ali mož reče: »Poslušaj! Pravijo, da po statistiki obstaja skoraj petdesetodstotna možnost, da greva narazen. Pravijo tudi, da so ločitveni postopki zelo dragi, stresni in zapleteni. Kaj če bi si to prihranila in za vsak slučaj podpisala predporočno pogodbo?«

Si predstavljate, da vam žena ali mož reče: »Poslušaj! Pravijo, da po statistiki obstaja skoraj petdesetodstotna možnost, da greva narazen. Pravijo tudi, da so ločitveni postopki zelo dragi, stresni in zapleteni. Kaj če bi si to prihranila in za vsak slučaj podpisala predporočno pogodbo?« Najbrž bi se začeli spraševati: Kaj neki ima za bregom? Ali me sploh ima zares rad(a)? Se me je naveličal(a)? Ali ne verjame, da bova skupaj zdržala vse preizkušnje in težave, ki jih življenje prinese? Ali se ne želi z menoj postarati? Mu/ji denar pomeni več kot jaz?

V zadnjem času večkrat beremo o t. i. 'predporočni', ali tudi 'ženitni pogodbi'. Pogodba ni obvezna, ureja pa skupno premoženje, kaj komu pripada. Nanaša se tako na čas trajanja zveze kot tudi za primer razveze, torej kako bi si premoženje razdelila. Sedaj v medijih spremljamo debato okrog postranskega vprašanja, ali je upravičeno, da je seznam zakoncev, ki so to pogodbo podpisali, javen ali ne.

V tej kolumni se želim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh