Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jajčevci

Objava: 14. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2019 / 09:50
Jajčevci

Jajčevci

Letos plodovke zelo dobro uspevajo.


Letos plodovke zelo dobro uspevajo. Jajčevci so bolj občutljivi, saj se na njih rade razvijejo pršice, kar spoznamo po sivo belkastih spremembah na listih. Če smo rastlino posadili v bogata tla in zanjo res dobro skrbimo, bo težav manj. V zadnjih letih so nas žlahtnitelji in vrtnarji opremili s cepljenimi rastlinami, ki rodijo bogato in so močne rasti. Meso novih sort ni več grenko, zato jih ni treba nasoljevati. Pa tudi glede barve in velikosti je precej novega, zato lahko izbiramo med progastimi in belimi plodovi. Jajčevci so najboljši iz pečice ali z žara. Če jih je res preobilo, naredimo iz njih ajvar ali namaze. Dolgo se ohranijo tudi v hladilniku.

Jajčevce lahko tudi zamrzujemo. Po želji jih olupimo, odstranimo seme in narežemo na kocke, rezance ali rezine. Dve minuti jih blanširamo v vodi, ki smo ji dodali kis ali limonin sok, in ohladimo v ledeno mrzli v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh