Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ugibanje o spolu?

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 21. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2019 / 06:38
Ugibanje o spolu?

Ugibanje o spolu?

Teorija spola. Nenavadno ime. Zakaj bi potrebovali teorijo, če pa je spol eden od pojmov, ki ga otroci zlahka razumejo brez posebno zapletene razlage.

Teorija spola. Nenavadno ime. Zakaj bi potrebovali teorijo, če pa je spol eden od pojmov, ki ga otroci zlahka razumejo brez posebno zapletene razlage. Kaj šele teorije! A včasih nekaj, kar otroci razumejo, odrasli zapletemo.

Kaj pa sploh pomeni teorija? Wikipedia nas pouči, da je to zamisel ali spoznanje o nekem pojavu, ki pa v nasprotju z odkritjem ali razodetjem ni dokončno ali je celo dvomljivo. Kot sopomenko v pogovornem jeziku pa spletna enciklopedija navaja tudi ugibanje. Je teorija spola torej ugibanje o spolu? Zakaj bi ugibali o nečem tako naravnem, kot je spol? In o čem sploh ugibamo? Morda o tem, kaj bi neka sprememba (v poimenovanju, načinu življenja ali celo sprememba spola) posamezniku prinesla? Morda (pre)malo o tem ugibajo in razmišljajo tudi nekateri ljudje, ki se odločijo za takšne posege? Tudi mi verjetno lahko samo ugibamo, zakaj tolikšen delež ljudi, ki rešitev zase vidi v spremembi spola, tudi po operaciji ne najde zadovoljstva oz. si celo želi »vrnitve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh