Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlagajmo buče

Objava: 05. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2019 / 11:05
Vlagajmo buče

Vlagajmo buče

Bučam lahko rečemo kar zelenjavni kameleon.


Bučam lahko rečemo kar zelenjavni kameleon. »Oponašajo« lahko sadje ali so zelenjava v pravem pomenu besede. Od našega časa in volje je odvisno, kaj bomo ustvarili. Zdaj je čas, da pripravimo kako jed za shrambo.

Prav je, da za pravo jed uporabimo pravo bučo. Vsebujejo več ali manj škroba, ki skupaj s pektinom omogoča naravno zgoščevanje marmelad in omak. Zato dodatek pektina za zgoščevanje marmelad običajno ni potreben. A buč je več kot 800 sort in so tudi take z manj škroba. To so muškatne buče. Najbolj prijazna namizna buča iz te skupine buč je early butternut, imenovana tudi maslenka, bučka hruškaste oblike, ki ima peščišče le v spodnjem odebeljenem delu. A prave melonaste arome in oranžne barve iz te buče ne bomo izvabili. Zato potrebujemo večjo bučo z zvenečim imenom muscade de provence ali bučo lunga di napoli. Ta še dozoreva, zato jo porabimo šele v dece...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh