Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša za pokojne planince na Črni prsti

Za vas piše:
Olga Zgaga
Objava: 19. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2019 / 10:45
Maša za pokojne planince na Črni prsti

Maša za pokojne planince na Črni prsti

Šestnajsto srečanje planincev na Črni prsti 21. septembra je privabilo na goro številne pohodnike, ki so se razveselili s soncem ožarjenega dne.


Šestnajsto srečanje planincev na Črni prsti 21. septembra je privabilo na goro številne pohodnike, ki so se razveselili s soncem ožarjenega dne. Letos je bil dogodek posvečen 60. obletnici prevzema koče, ki od leta 1965 nosi ime po gorniku in rodoljubu Zorku Jelinčiču. Po pozdravu predsednika Tomaža Štenklerja so članice društva skozi kaplje spomina iz leta 1959, ki so začrtale tudi aktivnosti za leto 1960, obudile delo pionirske generacije društva.

Sledila je tradicionalna maša za pokojne planince, ki jim je v tihi gorski lepoti zastal korak. Daroval jo je župnik iz Sorice Mirko Turk, ki je trenutek zbranosti namenil tudi pravkar preminulemu planincu in alpinistu Davu Karničarju. Iztekla se je z zahvalo Bogu in Mariji za doživetja v gorah, ki jih hranimo v srcih, in s prošnjo, da bi naše gostovanje na planinskih poteh še naprej varoval Božji blagoslov.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh