Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Amarilis ali vitezova zvezda

Objava: 30. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2019 / 11:51
Amarilis ali vitezova zvezda

Amarilis ali vitezova zvezda

V tem letnem času so vrtni centri in cvetličarne bogato založene s posebnimi lončnicami, ki imajo na steblih nabrekle popke.


V tem letnem času so vrtni centri in cvetličarne bogato založene s posebnimi lončnicami, ki imajo na steblih nabrekle popke. Amarilis si zaradi občudovanja vrednih cvetov zasluži ime vitezova zvezda.

Ko ga prinesemo domov, moramo poskrbeti, da mu namenimo dobro obtežen okrasni lonček. Cvetno steblo se namreč v toplem stanovanju dvigne tudi do 60 centimetrov visoko. Ko se popek razpre, se iz njega razvijejo veliki zvezdasti cvetovi. Takrat je nevarnost, da se bo lonec pod težo cveta prevrnil. Cvetovi ne odmrejo vsi naenkrat, zato lahko posamezni cvet, ki se suši, previdno odrežemo. Če tega ne storimo, bo rastlina porabila energijo za tvorbo semena. Tako podaljšamo in vzdržujemo lepoto rastline. Ko popolnoma odmrejo vsi cvetovi, odrežemo steblo 2 do 3 cm nad zemeljskim substratom. V stanovanju požene zelene ozke liste, ki jih negujemo kot običajno zeleno sobno lon...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh