Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zasebnost v adventu

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 14. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2019 / 12:41

Zasebnost v adventu

Dan za dnem podpisujemo vse več obrazcev, v katerih moramo opredeliti, ali se strinjamo, da bodo naši podatki ali podatki naših otrok/bližnjih uporabljeni za te in one namene.

Dan za dnem podpisujemo vse več obrazcev, v katerih moramo opredeliti, ali se strinjamo, da bodo naši podatki ali podatki naših otrok/bližnjih uporabljeni za te in one namene. Vse skupaj postaja prav nadležno. Že za navadno šolsko fotografiranje ali udeležbo na matematičnem tekmovanju podpišemo 101 soglasje. Vse skupaj smo prignali do te mere, da v imenu zasebnosti v tabelo, ki je izobešena pred razredom, ne vpišemo več priimka, da bi označili, ob kateri uri bomo prišli na pogovor, ampak šifro našega otroka, recimo »lastovka«.

Toda kaj nam preostane, ko pa smo bolj kot kdajkoli prej nadlegovani in je vdiranje v zasebnost postalo pomemben del posla. Sprevrženost ponudb pride posebej do izraza v adventu: ponujajo nam čokoladni adventni koledar ali pa kar pomladitveni adventni koledar s kremico, obrazno vodico, serumom … vse do božiča. Trgovci tekmujejo, kako bi nas prav vsak dan zvabili v trgovino s kupončkom za popust na pršut, izbrano steklenico vina, plesnivi sir ali kaj s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh