Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božična poslanica slovenskih škofov

Za vas piše:
msgr. dr. Jurij Bizjak
Objava: 21. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2019 / 11:17
Božična poslanica slovenskih škofov

Božična poslanica slovenskih škofov

Modri Salomon v Knjigi modrosti piše: »Ko je spokojen molk ovijal vse stvari in je noč v svojem teku bila na pol poti, je tvoja vsemogočna beseda iz nebes, s kraljevega prestola, kot srdit bojevnik priletela v sredo pogubi izročene dežele« (Mdr 18,14-15).


Modri Salomon v Knjigi modrosti piše: »Ko je spokojen molk ovijal vse stvari in je noč v svojem teku bila na pol poti, je tvoja vsemogočna beseda iz nebes, s kraljevega prestola, kot srdit bojevnik priletela v sredo pogubi izročene dežele« (Mdr 18,14-15). Naziv »vsemogočna beseda« se sicer nanaša najprej na angela pokončevalca (2 Mz 12,23; Heb 11,28), ki je udaril egiptovske prvorojence in dosegel, da je faraon osvobodil in odpustil Izraelove sinove. Potem pa se naziv »vsemogočna beseda« lepo nanaša tudi na Besedo, »ki je meso postala«, na učlovečenje Božjega Sina, ki ga vsako leto slavimo za božič.

Naj bo torej tudi prihod učlovečene Božje Besede v našo deželo in med nas tako uspešen, kot piše o Božji besedi prerok Izaija: »Kakor pride dež in sneg izpod neba in se ne vrača tja, ne da bi napojil zemljo, jo naredil rodovitno in brstečo, dal sejalcu seme in užival...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh