Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otrok na poganjavčku

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 16. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2019 / 14:33
Otrok na poganjavčku

Otrok na poganjavčku

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odpira široko razpravo o vsebini novonastajajoče Bele knjige o vzgoji in izobraževanju.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odpira široko razpravo o vsebini novonastajajoče Bele knjige o vzgoji in izobraževanju. Slovenski javni prostor so preplavile goreče razprave o tem, kakšno šolo hočemo v prihodnje. Civilne pobude opozarjajo na pomanjkljivosti sedanjega sistema, ki naj bi bil preveč birokratski, s prenatrpanimi učnimi načrti ter premajhno avtoriteto učiteljev.

Razprava je vsekakor dobrodošla, da le ne bi bil namen zakonodajalca odpreti tako »široko« razpravo, da na koncu ne bi ničesar bistvenega spremenili.

Spomnim se, koliko je bilo (še) v začetku devetdesetih let pripomb na državne vrtce zaradi slabih programov, odnosa do otrok ... S prihodom zasebnih vrtcev so se stvari hitro spremenile. S »konkurenco« se je kvaliteta državnih vrtcev opazno dvignila, kar je bilo v korist vseh. Nauk se torej skriva v latinskem reku Variatio delectat – Raznolikost razveseljuje. Povedano drugače: različnost nam pomaga biti boljši in to je še pose...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh