Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Samo resnica nas bo osvobodila!

Za vas piše:
Andrej Saje
Objava: 02. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.03.2019 / 11:28

Samo resnica nas bo osvobodila!

Na pobudo papeža Frančiška je od 21. do 24. februarja v Rimu potekalo delovno srečanje na temo reševanja spolnega nasilja v Cerkvi.

Na pobudo papeža Frančiška je od 21. do 24. februarja v Rimu potekalo delovno srečanje na temo reševanja spolnega nasilja v Cerkvi. Odmevnega strokovnega posveta so se udeležili predsedniki škofovskih konferenc, redovni predstojniki in drugi odgovorni za to področje z namenom preprečevanja zlorab in ozaveščanja odgovornosti pri njihovem reševanju v prihodnje. Tik pred začetkom srečanja se je v slovenski javnosti s svojimi zahtevami za učinkovitejše ukrepanje v primeru spolnih zlorab predstavila Civilna iniciativa za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi na Slovenskem Dovolj.je!

Iz vsega, kar se je zgodilo v zadnjih dneh, lahko sklenemo, da je problematika spolnega nasilja aktualna in da dosedanje ukrepanje Cerkve ni bilo zadovoljivo. Do spolnega nasilja sicer prihaja povsod, v različnih kulturah, religijah in družbenih slojih in tudi v Cerkvi. Spolno nasilje je izvajanje moči nad šibkimi, je pogosto zloraba avtoritete in zaupanja ter praviloma ni povezana z vprašanje...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh