Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo nadzoruje neodvisne?

Za vas piše:
Matevž Sedej
Objava: 07. 03. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.03.2020 / 10:53

Kdo nadzoruje neodvisne?

Sestavljanje vlade je politično javnost tako presenetilo, da se skoraj nihče več ne spomni obiska predstavnikov parlamentarne Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) na policiji 18. februarja.

Sestavljanje vlade je politično javnost tako presenetilo, da se skoraj nihče več ne spomni obiska predstavnikov parlamentarne Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) na policiji 18. februarja. Kar je pri tem najpomembnejše in strah vzbujajoče, je, da sumov o nadzoru nad slovenskimi politiki (od policije ali nekdanjih miličnikov in pripadnikov SDV?) ni povsem zanikal nihče, celo generalna direktorica policije ne.

Predvsem pa bi morali poslanci poskrbeti, da se razjasni, ali je bila narava zahtevkov delegacije KNOVS na policiji res nezakonita. Že leta smo namreč priča poskusom tranzicijske levice in njej naklonjenih medijev ter pravnih strokovnjakov, da bi minimizirali pomen poslanskega nadzora in ga prikazovali kot nekaj nečistega, politikantskega. Politiki na zaslišanja preiskovalnih komisij prihajajo v spremstvu odvetnikov in v slogu, češ, saj mi nič ne morete. Prizori z zaslišanj na preiskovalnih komisijah zakonodajnih teles v ZDA, Veliki Britaniji al...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh