Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Varčno po Mariji Remec

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 09. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2020 / 15:51
Varčno po Mariji Remec

Varčno po Mariji Remec

Krompirjeva jajčna jed s suhim mesom



Krompirjeva jajčna jed s suhim mesom

Sestavine za 4 osebe
3 jajca
suho meso ali šunka (v velikosti dveh pesti)
6 krompirjev
2,5 dl kisle smetane
2 ščepca soli
maslo ali mast za pekač

Krompir skuhamo, prav tako dve jajci (tretje pustimo za preliv). Krompir in jajci olupimo in narežemo na listke. Suho meso narežemo na ½ cm debele ploščice, te pa na drobne kockice. Plitev pekač ali ponev namažemo z maslom ali mastjo. Na dno polagamo na listke narezan krompir. Po obodu naložimo narezana kuhana jajca. Posujemo s kockicami suhega mesa in prelijemo s prelivom: 2,5 dl kisle smetane zmešamo s celim jajcem in dvema ščepcema soli. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 150°C, da preliv zakrkne. Zraven lahko postrežemo solato. Še namig: Če želimo jed narediti hitreje, lahko krompir in jajca skuhamo že prejšnji dan ter jih potem samo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh