Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Liturgija umiranja danes ne obstaja več.«

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 30. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.05.2020 / 07:20
»Liturgija umiranja danes ne obstaja več.«

»Liturgija umiranja danes ne obstaja več.«

Kaj nam morejo redovniki, ki živijo po stoletja starih pravilih, svetovati o tem, kako naj se odzovemo na največje življenjske strahove, tudi na strah pred smrtjo?


Kaj nam morejo redovniki, ki živijo po stoletja starih pravilih, svetovati o tem, kako naj se odzovemo na največje življenjske strahove, tudi na strah pred smrtjo? Nicolas Diat nam s knjigo Je čas umiranja odpira vrata starodavnih francoskih samostanov in v njih išče zglede za soočanje s trpljenjem, boleznijo, bolečino in samoto zadnjih trenutkov.

Knjižna novost je izšla ravno v času najstrožjih omejevalnih ukrepov zaradi pandemije koronavirusa, ko so nekateri precej panično ocenjevali trenutni položaj, in slišali smo tudi kakšno pripombo, ali se nam res zdi primerno v tem času pisati o smrti. Da, še posebej v tem času, ko so nas na televizijskih ekranih pretresali prizori mrliških konvojev in prepolnih pokopališč v nekaterih zelo bližnjih državah. Prav v tem času se je smrt zdela občutljivo bližje. Smo pripravljeni, da se soočimo z njenim izzivom, ali bomo odga...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh