Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Židanova Vzhodna Evropa

Za vas piše:
Matevž Sedej
Objava: 06. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2020 / 06:49

Židanova Vzhodna Evropa

Kaj počne trenutna vlada? Odmika nas od držav, kjer je vladavina prava na prvem mestu, od držav, ki so demokratične in tvorijo ogrodje Evrope.

»Kaj počne trenutna vlada? Odmika nas od držav, kjer je vladavina prava na prvem mestu, od držav, ki so demokratične in tvorijo ogrodje Evrope. Peljejo nas nekam drugam, kjer hočemo biti. Mi nočemo biti del Vzhodne Evrope,« je te dni že vsaj drugič v zadnjem času dejal zdaj že nekdanji predsednik Socialnih demokratov.

Izjava je zelo zanimiva, ker v vseh minulih desetletjih Socialnih demokratov ni prav nič motilo, da je zunanja politika (s par kratkimi izjemami) Slovenijo vodila prav tja – v pravo Vzhodno Evropo, veliko vzhodneje od Poljske in Madžarske, nevarno blizu Putinovi Rusiji, kjer vladavina prava in demokracija zares nista na prvem mestu. Poleg tega pa tudi ni problematizirala kontinuirane prezaposlenosti slovenske zunanje politike z zahodnim Balkanom ali dvigovala glasu zoper to isto Orbanovo Madžarsko. Še več: prav Dejan Židan, v nekdanji vlogi kmetijskega ministra, je bil eden slovenskih motorjev v pobudi 17+1 držav Srednje, Vzhodne in Jugovzhodne Evrope s Kitajs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh