Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Človek upanja

Za vas piše:
Tina Osterman
Objava: 27. 06. 2020 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2020 / 11:42
Človek upanja

Človek upanja

Pater Pij sodi med najbolj priljubljene svetnike sodobnega časa in kot življenjski zgled in priprošnjik kaže pot h Kristusu nepreštevnim množicam.


Pater Pij sodi med najbolj priljubljene svetnike sodobnega časa in kot življenjski zgled in priprošnjik kaže pot h Kristusu nepreštevnim množicam. V novi knjigi Besede upanja patra Pija nam spregovori z lastnimi besedami – zbrane so njegove spodbude, misli in meditacije, s katerimi bralcem vliva zlasti upanje in tolažbo.

Sveti pater Pij se je rodil 25. maja 1887 v Pietrelcini, majhnem mestecu na jugu Italije. Petdeset let je bil redovni duhovnik v kapucinskem samostanu v kraju San Giovanni Rotondo. Slovel je kot duhovni spremljevalec in spovednik z globokim uvidom v človekov položaj, poznan pa je bil tudi po svojih stigmah, ranah križanega Kristusa, ki jih je prejel septembra 1918. Rane so neprenehoma krvavele, nosil pa jih je kar petdeset let. S svojimi stigmami je pater Pij spominjal svet na Kristusov pasijon, na Kristusovo trpljenje. »Samemu sebi se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh