Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posebna biserna maša

Za vas piše:
s. Magdalena Cimerlajt
Objava: 11. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2020 / 05:51
Posebna biserna maša

Posebna biserna maša

Beseda biseromašnik hočeš nočeš vzbudi človekovo pozornost. Biseromašnika Hama je Gospod oblikoval vse življenje, sam je pri tem iskreno in zvesto vedno sodeloval.


Beseda biseromašnik hočeš nočeš vzbudi človekovo pozornost. Biseromašnika Hama je Gospod oblikoval vse življenje, sam je pri tem iskreno in zvesto vedno sodeloval. Za večnost je dozorel sredi marca, dobre tri mesece pred datumom biserne maše, to je 3. julijem.

Vedno sem cenila njegovo molitev pred tabernakljem – zvestobo adoraciji, skrbno pripravo na mašo in tudi točnost. Najmanj pol ure pred začetkom maše je šel v cerkev. Naj dodam še to: duhovniška obleka mu je izredno veliko pomenila.

V zadnjih mesecih njegovega življenja sem imela milost spremljati njegovo dozorevanje za večnost. Koliko hvaležnosti je vedno izrazil, ko sem odhajala. Gotovo, da je za vse nas molil, sedaj pa prosi pri Bogu.

Mašo zadušnico je zanj daroval nadškof Stanislav Zore v Velesovem, kjer je pokojni biseromašnik imel novo mašo. Nadškof je v nagovoru izpostavil vrednost...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh