Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski mučenci 20. stoletja

Za vas piše:
p. Metod Benedik
Objava: 11. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2020 / 13:40
Slovenski mučenci 20. stoletja

Slovenski mučenci 20. stoletja

Duhovnik in profesor dr. Lambert Ehrlich, mučenec, kandidat za beatifikacijo, je svojo najglobljo sled v slovenskem narodu nedvomno zapustil kot voditelj slovenske katoliške študentske mladine v prelomnih in usodnih tridesetih letih 20. stoletja.


Duhovnik in profesor dr. Lambert Ehrlich, mučenec, kandidat za beatifikacijo, je svojo najglobljo sled v slovenskem narodu nedvomno zapustil kot voditelj slovenske katoliške študentske mladine v prelomnih in usodnih tridesetih letih 20. stoletja. Leta 1932 je ustanovil akademsko društvo Straža, ki je v svojem programu posebej poudarjalo vlogo dosledne vzgoje v načelne katoličane, ki morajo delovati tudi v javnosti. Poleg verske misli naj bi študenti kar največ gojili slovensko narodno misel, in sicer s študijem slovenskega narodnega izročila, narodne zgodovine, slovenskega slovstva, vprašanja narodnih manjšin, izseljenstva, socialnogospodarskih in nasploh aktualnih slovenskih vprašanj.

Komunistična partija je v duhovniku in vzgojitelju Ehrlichu videla svojega najodločnejšega nasprotnika; njena Varnostnoobveščevalna služba ga je 26. maja 1942, potem ko je imel zj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh