Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je hudobni duh močnejši od Boga?

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 18. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2020 / 11:46

Je hudobni duh močnejši od Boga?

Kristjani verjamemo, da je Bog vsemogočen, da je ustvaril nebo in zemljo, da obstajajo nebesa, a tudi pekel in hudi duh.

Kristjani verjamemo, da je Bog vsemogočen, da je ustvaril nebo in zemljo, da obstajajo nebesa, a tudi pekel in hudi duh. Na nekaterih mestih v evangelijih beremo: »... vladar tega sveta prihaja. Meni sicer ne more nič ...« (Jn 14,30), ali pa: »Simon, Simon! Satan vas je zahteval, da bi vas presejal kakor pšenico« (Lk 22,31). Pred začetkom javnega delovanja se Jezus celo pogovarja s hudičem. Imajo torej prav satanisti, ki pravijo, da je hudobni duh močnejši od Boga, in se lahko kristjani le tolažimo s Kristusom, ki je »svet premagal«?

Jernej


Iz navedenih svetopisemskih mest nikakor ne sledi, da bi lahko bil Satan močnejši od Boga. »Pogovor« med Bogom in Satanom je izmišljena prispodoba, ki je ne smemo jemati dobesedno. Satan ni noben Božji »poslovni partner«, ki bi nastopal enakopravno. Iz veliko drugih svetopisemskih mest izhaja, da je njegova moč prehodna in odvisna od tega, kolikor se človek sam izpostavi njegovemu vplivu. Predvsem pa je z Jez...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh