Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako izbiramo avtomobile? In kako ljudi?

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 18. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2020 / 11:50

Kako izbiramo avtomobile? In kako ljudi?

Pred leti mi je kolegica, ki je veliko sodelovala s skupino švicarskih prostovoljcev, povedala, da jih je na daljšem obisku v Sloveniji presenetilo, kako pomembno se nam, Slovencem, zdi, kaj damo nase in kako malo smo pozorni na to, kaj damo vase.

Pred leti mi je kolegica, ki je veliko sodelovala s skupino švicarskih prostovoljcev, povedala, da jih je na daljšem obisku v Sloveniji presenetilo, kako pomembno se nam, Slovencem, zdi, kaj damo nase in kako malo smo pozorni na to, kaj damo vase. A kaj ima to z novim avtomobilom?

Avtomobila ne kupujemo vsak dan, zato si, če nam le okoliščine tega ne preprečijo, za izbiro vzamemo več časa. Da bi se le prav odločili! In kaj pri tem pretehta? Neka raziskava je pokazala, da velik del kupcev novega avtomobila med najpomembnejše kriterije uvršča barvo in seveda zunanjost. Pa čeprav zunanjosti svojega avtomobila niti ne gledamo pogosto. Po drugi strani pa je notranji videz avtomobila (torej to, kar med vožnjo dejansko vidimo) kot pomemben kriterij izbire označil le malokdo. Če je pri avtomobilu najbolj pomembno, kakšna je njegova zunanjost in je tudi sicer bolj pomembno, kaj oblečemo, kot kaj jemo, bi lahko sklepali, da je zunanjost pomembnejša od notranjosti. Če se takšnemu pogl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh