Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čar materinstva

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 01. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2020 / 11:49

Čar materinstva

Novica iz Ukrajine, ki je sredi poletja razkrila pasti nadomestnega materinstva, spodbuja premislek o tem, kaj pomeni sprejeti življenje.

Novica iz Ukrajine, ki je sredi poletja razkrila pasti nadomestnega materinstva, spodbuja premislek o tem, kaj pomeni sprejeti življenje. V Ukrajini je nadomestno materinstvo legalizirano. Ženske v težkih ekonomskih razmerah ga jemljejo kot priložnost, da izboljšajo svoj gmotni položaj. Nekateri pa iščejo priložnost, da bi imeli genetskega otroka, ki bi jim ga rodila druga ženska. V ozadju osebnih zgodb se mnogokrat odvijajo drame, ki jih nihče ni predvideval. Zgodi se, da kak par noče prevzeti otroka, ker ni popolnoma zdrav, saj pač ni iz kataloga. Zgodi se zanositev z več zarodki, ki jih je treba odstraniti iz maternice in ohraniti le enega. Zahtevo »naročniškega para« nase vzame nadomestna mati. V času koronavirusa pari zaradi zaprtja meja niso mogli priti po otroke, stiske vseh vpletenih so odmevale v javnosti.

Materinstvo vedno prinaša tveganja. Stari oče je znal pomodrovati, da naj se ne možim, če ne »vagam za žakelj cementa«. Najbrž mi je želel položiti na srce, da b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh