Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vpis v katoliški ali javni vrtec?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2020 / 07:09

Vpis v katoliški ali javni vrtec?

Čeprav se najbolj zgodnjega otroštva spominjamo le v drobcih, znanstveniki pravijo, da je to čas, ki nas najbolj zaznamuje in oblikuje.

Čeprav se najbolj zgodnjega otroštva spominjamo le v drobcih, znanstveniki pravijo, da je to čas, ki nas najbolj zaznamuje in oblikuje. Zaradi tega vrtci niso več le varstvo predšolskih otrok, ampak imajo učne načrte in visoko usposobljene vzgojiteljice in vzgojitelje. Vse več slovenskih otrok je vključenih v vrtce, v zadnjem desetletju se je to število povečalo kar za tretjino. Povečuje se tudi število vrtcev, vse več je zasebnih. V šolskem letu 2018/2019 je predšolsko vzgojo izvajalo 852 javnih vrtcev in 116 zasebnih. Velika večina otrok je po podatkih SURS obiskovala javne vrtce (94,4 %).

Katoliški vrtci, vrtci z montessori programom, waldorfski vrtci, gozdni vrtci in še kakšni v naš predšolski sistem prinašajo pestrost in staršem omogočajo, da za svojega otroka izberejo vrtec, ki ustreza njihovim vrednotam in vzgojnim stilom. Katoliški vrtec ima (tudi) to prednost, da otroci tudi v vrtcu spoznavajo Jezusa, svetnike, namesto prihoda Božička praznujejo Jezusovo rojstvo .....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh