Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Če odstopi nadškof Zore, odstopi tudi škof Štumpf

Za vas piše:
Peter Štumpf
Objava: 25. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2020 / 07:13

Če odstopi nadškof Zore, odstopi tudi škof Štumpf

Nadškofa Stanislava Zoreta poznam kot velikega poštenjaka in popolnoma podpiram izjavo Slovenske škofovske konference (SŠK), da ima pri zaščiti otrok in mladoletnih prav on velike zasluge za zadnje Smernice o zaščiti mladoletnih.

Nadškofa Stanislava Zoreta poznam kot velikega poštenjaka in popolnoma podpiram izjavo Slovenske škofovske konference (SŠK), da ima pri zaščiti otrok in mladoletnih prav on velike zasluge za zadnje Smernice o zaščiti mladoletnih. Nadškof Zore je zame maksimalni poštenjak tako v moralnem kot tudi duhovnem pogledu. Je izvrsten pastir, pravi sobrat škofom in duhovnikom ter vernikom. Nekateri bi radi, da bi škofje delali čudeže, delamo po najboljši volji, znanju in močeh. Zato izražam sobratu Stanislavu svojo solidarnost.

V Škofiji Murska Sobota se soočam s problemom spolnih zlorab, izvajam ničelno toleranco do vseh anomalij, jih odpravljam in formiram duhovnike po določilih kanonskega prava, smernicah papeža Frančiška in navodilih Slovenske škofov­ske konference. Pri izvajanju ničelne tolerance mi pomagajo strokovne in pravne službe. Pri tem podpiram dobronamerno in konstruktivno delo civilnih iniciativ, strokovnih služb in tudi posameznikov, ki mi pri tem pomagajo z informaci...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh