Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čas za akcijo!

Za vas piše:
Andrej Tomelj
Objava: 03. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.10.2020 / 07:42

Čas za akcijo!

Samozvani ljubljanski naprednjaki, kulturniške mediokritete, petkokolonarji, dobičkarji revolucije do tretjega rodu – čas je za akcijo!

Samozvani ljubljanski naprednjaki, kulturniške mediokritete, petkokolonarji, dobičkarji revolucije do tretjega rodu – čas je za akcijo! Ne zgubljajte energije s tem, da vsak petek razglašate nove vzroke za vaše dozdevno klavrno stanje v »suženjstvo zakletih« pod aktualno vlado. Skrajni čas je, da pogledate čez slovenski plot in svojo naprednost dokažete s tem, da pade s podstavka kakšen spomenik v Ljubljani. Kje začeti?

Napoleonovega spomenika menda ne boste skrunili, ker smo Slovenci edini v Evropi, ki smo ob Franciji ohranili spomenik evropskemu zavojevalcu in cesarju. Prešernu oziroma njegovemu spomeniku bi morali za zdaj še prizanesti, čeprav ta menda ni lepo ravnal z mladenkami. Prešernovi flirti so bili nič več in nič maj kot spolno nadlegovanje (Me Too). Tudi verz v Lepi Vidi »črn zamor’c po sivem morju pride« je zelo problematičen in bi ga bilo treba cenzurirati v novi izdaji Poezij (BLM). Spomenik mora ostati tudi zaradi razgaljene Prešernove muze, ki je posreden i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh