Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijonarji za življenje

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 10. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2020 / 05:39
Misijonarji za življenje

Misijonarji za življenje

Letos mineva 25 let od okrožnice papeža Janeza Pavla II. Evangelij življenja, ki po vsebini velja za enega najpomembnejših dokumentov Cerkve v prejšnjem stoletju.

Letos mineva 25 let od okrožnice papeža Janeza Pavla II. Evangelij življenja, ki po vsebini velja za enega najpomembnejših dokumentov Cerkve v prejšnjem stoletju. Z njo je pokojni papež postavil zrcalo družbi 20. stoletja, ki je z uzakonitvijo splava začela sebe spodjedati pri samem temelju ter namesto »kulturo življenja« začela poveličevati »kulturo smrti«. Okrožnica je naslovljena na katoličane in na vse ljudi dobre volje, ki so poklicani, da se dejavno zavzemajo za spoštovanje slehernega človeškega življenja od spočetja do naravne smrti.

Širjenje nove kulture življenja, kot jo je imenoval Janez Pavel II., je poslanstvo gibanja za življenje, ki je nastalo kot odgovor na razmah pravice do splava. Najbolj razširjeno je v ZDA, kjer ima tudi javno podporo sedanjega predsednika. V Sloveniji se je prebudilo na pobudo nadškofa Alojzija Šuštarja, danes pa si za življenje, za pravice nerojenih otrok in sočutje mamam in očetom v stiski dejavno prizadeva več družinskih organizacij.<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh