Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bitka za preživetje politično nastavljenih kadrov

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 17. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2020 / 08:50

Bitka za preživetje politično nastavljenih kadrov

Pametni ukrepi v pandemiji so osredinjeni na zdravljenje obolelih in na preprečevanje širjenja okužb tako, da se, kolikor je le mogoče, malo ovira normalno življenje.

Pametni ukrepi v pandemiji so osredinjeni na zdravljenje obolelih in na preprečevanje širjenja okužb tako, da se, kolikor je le mogoče, malo ovira normalno življenje; na blaženje upada življenjskega standarda prebivalstva ter na pomoč gospodarstvu, da bi gospodarske družbe, ki jih je prizadel padec povpraševanja, ohranili v delovanju.

Očitno so bili ukrepi v Sloveniji doslej relativno uspešni, saj kritiki vlade ne najdejo primera druge evropske države, ki bi bolje ukrepala v podobnih okoliščinah, ampak očitajo vladi slabše stanje glede okužb, kapacitet zdravstva ali blaginje v absolutnem smislu. Ker je sedaj več okuženih kot konec zime, naj bi bila kriva vlada. Očitek je neupravičen, saj v drugem valu pandemije padajo rekordi v številu okužb povsod po svetu. Vladi Marjana Šarca tudi nihče ni očital števila okužb v absolutnem smislu, mnogi pa so takrat predsedniku vlade v odstopu upravičeno očitali, da podcenjuje položaj in da zamuja z ukrepi. Zdravstveni sistem poka po vseh...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh