Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vdana katoličanka« in partijske korifeje

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 07. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2020 / 17:31

»Vdana katoličanka« in partijske korifeje

27. oktobra je (z roko na Svetem pismu, ki ga je držal njen mož) zaprisegla nova ameriška vrhovna sodnica Amy Coney Barrett.

27. oktobra je (z roko na Svetem pismu, ki ga je držal njen mož) zaprisegla nova ameriška vrhovna sodnica Amy Coney Barrett. Vrhunska pravnica, ki življenjsko moč črpa tudi iz dejavne vpetosti v katoliško občestvo, je bila skozi celoten postopek imenovanja v središču ne le ameriške, temveč globalne pozornosti. Slovenska medijska scena ni bila izjema, saj smo lahko tudi pri nas redno spremljali poročila o njeni poti na vrhovno sodišče.

Pravzaprav se moram popraviti – dan za dnem nismo spremljali nepristranskih poročil o tem dogajanju, temveč smo bili v prevladujočih medijih deležni (ne)prikritega mešanja novičarskih in komentatorskih prvin, iz katerih je bilo jasno razvidno, za katero stran v ameriškem volilnem lomljenju rok bije srce domači žurnalistični srenji. Ne zgolj med vrsticami so se namreč kot rdeča nit vila stalna svarila, kako naj bi »vdana katoličanka« (izraz, ki ga je denimo uporabila STA) dolgoročno ogrozila zmagoviti pohod progresizma skozi ameriško družbo, ke...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh