Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsak v svoj geto? Ne!

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 07. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2020 / 07:58

Vsak v svoj geto? Ne!

Franciji smo včasih rekli »prvorojenka Katoliške cerkve«, danes jo nazivamo »učiteljica družbenih sprememb«, v smislu, kar se v Evropi zgodi družbeno prelomnega, se običajno najprej zgodi v Franciji.

Franciji smo včasih rekli »prvorojenka Katoliške cerkve«, danes jo nazivamo »učiteljica družbenih sprememb«, v smislu, kar se v Evropi zgodi družbeno prelomnega, se običajno najprej zgodi v Franciji. In kaj se dogaja v Franciji ta čas?

Prejšnje tedne smo doživeli več terorističnih napadov. Najprej je terorist čečenskega porekla obglavil francoskega učitelja, ker je zagovarjal svobodo govora in karikatur. Potem so v Nici pod nožem radikaliziranega muslimana, migranta iz Tunizije, umrli domači cerkovnik in dve ženski, ki sta v cerkvi molili, ena od njiju brazilska priseljenka. V Lyonu je bil nekaj dni zatem napaden in hudo ranjen pravoslavni duhovnik grškega porekla. Manjša novica pravi, da je v Franciji živeča skupina turških skrajnežev v tem času obračunavala z Armenci. Zadeva dobiva mlade drugod: na Dunaju je tako prejšnji teden skupina tridesetih turških, sirskih in afganistanskih fantov razgrajala v cerkvi Antona Padovanskega ter kričala »Alahu Akbar«, ta ponedeljek pa s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh