Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je resnica?

Za vas piše:
s. Emanuela Žerdin
Objava: 28. 11. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 10:55

Kaj je resnica?

Vprašanje, ki ga je pred več kot dva tisoč leti rimski sodnik Poncij Pilat postavil prebičanemu Jezusu, v položaju današnje pandemije postaja vse bolj aktualno.

Vprašanje, ki ga je pred več kot dva tisoč leti rimski sodnik Poncij Pilat postavil prebičanemu Jezusu, v položaju današnje pandemije postaja vse bolj aktualno. Ljudje 21. stoletja prejemamo dan in noč milijone informacij. Kljub možnostim, da se v hipu preselimo na najbolj oddaljene kotičke našega planeta in tam v živo spremljamo dogajanje, vse bolj raste v nas tudi dvom, ali je to, kar gledamo, beremo, vidimo, slišimo, resnica ali laž?

Z neskončno mrežo izmenjave informacij se je med vrstice ugnezdilo še nekaj drugega, tako imenovane lažne novice. Videti so kot čisto prave in resnične, zavajajo pa številne bralce in poslušalce. Kajti večina ljudi danes prebere le naslove, vsebino le tu in tam. Resnica pa navadno ni v naslovih, ampak skrita nekje v drobnem tisku, čisto na koncu. Širokoustenje z znanostjo in strokovnostjo ob izbruhu pandemije je doživelo neuspeh, ko so se na omrežjih začele pojavljati novice o zarotah, orožju, obisku z drugega planeta … In še zmeraj veliko l...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh