Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonska privolitev: … v bolezni in zdravju …

Za vas piše:
Franc Šuštar
Objava: 05. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2020 / 11:55

Zakonska privolitev: … v bolezni in zdravju …

Pred časom sem bila na poroki, pri kateri je ženin izpustil del besedila poročne obljube, in sicer »v bolezni in zdravju«.

Pred časom sem bila na poroki, pri kateri je ženin izpustil del besedila poročne obljube, in sicer »v bolezni in zdravju«. Duhovnik, ki ju je poročil, ga pri tem ni nič opomnil ali popravil. Kako je z veljavnostjo zakona v takem primeru?

Katarina


Spoštovana gospa Katarina! Na poroki ste zelo zavzeto in natančno spremljali obred poroke in posebej zakonsko privolitev ženina in neveste. Ob tej priložnosti se lahko zaustavimo ob obredu in tudi ob zelo pomenljivih besedah, ki se izgovarjajo pri sami poroki. Tako lahko vsak, kdor je poročen, ob tem vprašanju obnovi in poglobi svojo zakonsko privolitev.

Obred zakramenta svete poroke je pomemben in nanj se ženin in nevesta pripravljata v neposredni pripravi že na tečaju pred zakonom. Zatem pa je tudi nekaj osebnih srečanj z župnikom, ko se pripravijo na potek obreda in njihovo medsebojno sodelovanje. V celotnem obredu zakramenta svetega zakona je več trenutkov, ki izražajo voljo zaročencev, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh