Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cepivo za zdravo pamet

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 12. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2020 / 10:19

Cepivo za zdravo pamet

Dragi bralci, ko berete tokratni prepih, vas mediji gotovo že bombardirajo s kakšnim novim škandalom, ki naj bi ga zakrivila vlada.

Dragi bralci, ko berete tokratni prepih, vas mediji gotovo že bombardirajo s kakšnim novim škandalom, ki naj bi ga zakrivila vlada. Do božiča se nam obeta pravi medijski stampedo z namenom ustvariti vzdušje, da naj bi bila za rešitev sedanjega nemogočega položaja nujna zamenjava vladajoče koalicije. Da je položaj nemogoč, tako rekoč brezupen, naj bi dokazovalo veliko število dnevno okuženih s koronavirusom in posledično tudi relativno veliko število smrti ter preveč rigorozni omejevalni ukrepi, s katerimi se želi preprečevati širjenje epidemije.

Ker ni mogoče hkrati očitati, da so ukrepi preveč omejevalni in da je vlada zaradi neustreznega ukrepanja odgovorna, ker se število okuženih ne zmanjšuje, kot bi želeli, se dominantni mediji osredinjajo na vsako napako ali težavo, naj bo resnična ali ne, naj bo zanjo odgovorna vlada ali ne, če je le mogoče ljudi strašiti z nepredvidljivimi posledicami.

Tak primer je vihar ob nedavni odločitvi ustavnega sodišča, da sklepi vl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh