Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 19. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2020 / 14:18

Od tedna do tedna

Božične slovesnosti s papežem, Veseli kristjani, tudi v preizkušnji, Novo bogoslovje, porast poklicev, Voditeljica opozicije pisala papežu, Cerkvene pesmi pod drobnogledom

Božične slovesnosti s papežem

VATIKAN Zaradi nočne omejitve gibanja v Italiji bo papeževa božična polnočnica v baziliki sv. Petra letos prej, že ob 19.30. Papež bo na božični praznik opoldne podelil blagoslov Urbi et Orbi. 31. decembra bo ob 17. uri v baziliki obhajal zahvalne večernice za vse leto s tradicionalnim Te Deumom. 1. januarja, na praznik Marije, Božje Matere, pa bo daroval mašo ob 10. uri. Božično praznovanje bo sklenil z bogoslužjem na praznik Gospodovega razglašenja ob 10. uri. Vse slovesnosti bo v neposrednem prenosu mogoče spremljati prek spleta.


Veseli kristjani, tudi v preizkušnji

VATIKAN »Naše pričakovanje je veselo, kakor takrat, ko pričakujemo obisk neke zelo ljubljene osebe,« je rekel papež na tretjo adventno nedeljo. »Kristjan je vesel tudi v preizkušnji, kajti ve, da mu Jezus stoji ob strani,« je še dodal v nagovoru o krščanskemu veselju, ki je mogoče samo, če se namesto nase osredotočimo na Jezusa.


Novo bogoslovj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh