Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Teža« evangelija

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 19. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2020 / 10:26

»Teža« evangelija

Kako težko je hoditi po evangeljskih poteh! Ko danes spremljamo medije in družbena omrežja, dobimo občutek, kot da se vrtimo na vrtiljaku stalnega ponavljanja.

Kako težko je hoditi po evangeljskih poteh! Ko danes spremljamo medije in družbena omrežja, dobimo občutek, kot da se vrtimo na vrtiljaku stalnega ponavljanja. Na političnem odru spremljamo boje in ko se že zdi, da je kultura dialoga dosegla najnižjo točko, nas preseneti, da je mogoče iti še globlje. Namesto različnih pogledov, ki so v politiki seveda legitimni, smo nemalokrat priča sovražnim izjavam, ko bi si kdo želel nasprotnika preprosto izbrisati.

Podobne ekstreme najdemo tudi na drugih ravneh družbe. Družbena omrežja so pogosto pravi poligon bolj ali manj prefinjenega sovraštva ali agresivnosti do drugega. Visoko razviti računalniški programi spremljajo naša dejanja in besede na spletu in nam ponujajo »prijatelje«, ki podobno mislijo. Ti računski algoritmi »vedo«, da se bolje in bolj varno počutimo med enako mislečimi. Roko na srce, kdo pa si ne želi biti med svojimi?

Zelo enostavno bi bilo reči, da je brezosebna umetna inteligenca kriva za to, da smo si ljud...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh