Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Šport je zame zdravilo«

Objava: 08. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2020 / 09:03
»Šport je zame zdravilo«

»Šport je zame zdravilo«

Predvsem ljudje, ki imajo pri svojem poklicu veliko stikov z ljudmi, težkih pogovorov, iščejo različne odmike, kjer laže najdejo svoj notranji mir.


Predvsem ljudje, ki imajo pri svojem poklicu veliko stikov z ljudmi, težkih pogovorov, iščejo različne odmike, kjer laže najdejo svoj notranji mir. Nekateri se razbremenijo s knjigo, drugi s športom. »Meni pomaga tek,« pravi jezuit pater Miran Žvanut, »opažam, da so tek, kolesarjenje in plavanje zame najboljše zdravilo. Pomaga mi, da se sprostim, krepim svojo fizično pripravljenost in si naberem moči za preizkušnje, s katerimi se kot duhovnik soočam.« Župnik župnije Dravlje je pretekel 17 maratonov in ultramaratonov, s kolesom pa med drugim prevozil romarsko pot camino.

Tek ima zanj ogromno pozitivnih lastnosti, poleg skrbi za telesno zdravje mu je v pomoč pri redu in disciplini. »Meni kot duhovniku je še zlasti pomembna duhovna komponenta, saj mi telesni napori in fizična aktivnost pomagajo iskati pristen odnos z Bogom. Ko gre za dobrodelni tek, je človek deleže...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh