Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S pogumom do miru

Edvard Kovač
Za vas piše:
Edvard Kovač
Objava: 02. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2020 / 08:42

S pogumom do miru

Ko je prerok Samuel prišel z junico v Betlehem, da bi izbral primernega mladeniča za judovskega kralja, so ga mestni veljaki vprašali, ali njegov obisk prinaša mir.

Ko je prerok Samuel prišel z junico v Betlehem, da bi izbral primernega mladeniča za judovskega kralja, so ga mestni veljaki vprašali, ali njegov obisk prinaša mir. Odgovoril jim je: »Mir!« Ob novem letu 2021 se tudi mi oziramo okrog, da bi opazili preroka, ki bi nam povedal, ali nam bo to leto prineslo mir ali kaj drugega.

Toda preden odgovorimo, kako bi lahko danes v naši družbi vzpostavil mir, pojasnimo vrlino, ki je mladeniča Davida odlikovala, da ga je prerok izbral in mazilil za kralja ter mu naročil, naj vzpostavi »kraljestvo miru«.

V istem, 16. poglavju Prve Samuelove knjige namreč beremo, da je bil kralj Savel zelo razrvan in je iskal nekoga, ki bi ga znal s citrami milodonečimi utolažiti in pomiriti. In svetopisemski pisatelj pravi, da kadar je David vzel v svoje roke citre in zaigral, je kralju Savlu odleglo in »zli duh je odšel od njega«.

Prvo spoznanje, ki prihaja iz Davidove zgodbe, je, da nas umetnost harmonizira, prežene temne misli, ublaži...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh