Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znane besede bom razumel drugače

Za vas piše:
Aleš Maver
Objava: 02. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2021 / 09:44

Znane besede bom razumel drugače

Sem med bržkone redkimi ljudmi, ki jim je nekoliko žal, da se večina katoličanov 1. januarja bogoslužno ne spominja več Jezusovega obrezovanja kot nekoč.

Sem med bržkone redkimi ljudmi, ki jim je nekoliko žal, da se večina katoličanov 1. januarja bogoslužno ne spominja več Jezusovega obrezovanja kot nekoč. Nekak nadomestek za to je godovni dan Jezusovega imena dva dni pozneje. Vsekakor pa so se me že davno močno dotikali koščki iz odlomkov Božje besede na novoletni dan, v katerega ospredju je danes Devica Marija. Za poseben vtis, ki so ga nekatere besede in besedne zveze naredile name, je močno zaslužen moj sedanji prijatelj. Njegov nezamenljivi glas se je namreč že v mojem otroštvu odbijal od starodavnih obokov mariborske stolnice tako, da med beriloma ni bilo mogoče zaspati ali misliti na šolski test, napovedan po počitnicah.

Najprej se je za vsako novo leto po stolnici razlegla dnevu primerna želja iz Aronovega blagoslova »Razjasni naj Gospod svoj obraz nad vami in vam bodi milostljiv«. Nekaj minut zatem pa je apostol Pavel Galačanom pripovedoval o polnosti časov, Jezusovem rojstvu pod postavo in njegovem odkupovanju tist...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh