Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliške feministke

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 06. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2021 / 11:01

Katoliške feministke

Pred nami je svetovni dan žensk (8. marec) in svetovni molitveni dan žensk, ki ga pripravlja mednarodno ekumensko gibanje žensk (5. marec) in tudi v Naši družini smo v glavni temi pripravili prispevek o ženskah.

Pred nami je svetovni dan žensk (8. marec) in svetovni molitveni dan žensk, ki ga pripravlja mednarodno ekumensko gibanje žensk (5. marec) in tudi v Naši družini smo v glavni temi pripravili prispevek o ženskah. Intervjuvali smo tri mlade matere, ki so se odločile, da bodo ostale doma z otroki. »Napredne« feministke si najbrž mislijo, da so ženske, ki se odločijo za kaj takega, nore, saj se odpovejo finančni in še kakšni samostojnosti. Jaz pa mislim, da so tudi te ženske prave feministke. Ker delajo tisto, kar se njim zdi prav in kar jih osrečuje!

Kalifornijska publicistka Kaya Oakes je v jezuitski reviji America zapisala: »Kako naj ne bom feministka, če sem katoličanka.« Pojasni, da verjame, da jo je Bog ustvaril kot žensko in ji dal poslanstvo, da živi svoje življenje pristno in polno. »Feminizem ne pomeni, da so ženske boljše kot moški. Gre za to, da so ženske prepoznane kot enakovredne, gre za to, da lahko moški in ženske delajo drug ob drugem.«

Spoštovane bral...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh