Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od Borla do Formina

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 20. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2021 / 11:15
Od Borla do Formina

Od Borla do Formina

Pred štirimi leti smo v tej rubriki predstavili del slovenjegoriške planinske poti med Markovci in mostom čez Dravo pod gradom Borl, ki nas je navdušil z nepregledno množico navadnih malih zvončkov.


Pred štirimi leti smo v tej rubriki predstavili del slovenjegoriške planinske poti med Markovci in mostom čez Dravo pod gradom Borl, ki nas je navdušil z nepregledno množico navadnih malih zvončkov. Ti krasijo tudi nadaljevanje poti do Formina, kjer stoji zadnja v verigi dravskih elektrarn.

Ko Drava priteče do roba Haloz, kjer se v njej spokojno ogleduje grad Borl, je za njo že dobra polovica poti od izvira v Pustriški dolini v Italiji do izliva v Donavo na hrvaško-srbski meji. Mi pa smo tu šele na začetku novega popotovanja po južnem delu slovenjegoriške planinske poti.

Od nogometnega igrišča športnega društva Stojnci pri mostu čez Dravo krenemo previdno na drugo stran prometne ceste, kjer zavijemo na široko gozdno pot. V krošnjah žvrgolijo ptice, v daljavi trka po deblu detel, po tleh pa je raztresenih na tisoče zvončkov. Na trenutke se zdi, da je zap...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh