Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo ali kaj so angeli varuhi?

Za vas piše:
s. Barbara
Objava: 27. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2021 / 06:43

Kdo ali kaj so angeli varuhi?

Na 1. postno nedeljo letos smo v evangeliju slišali odlomek o satanu, ki je Jezusa skušal, ter o angelih, ki so mu stregli (prim. Mr 1,13).

Na 1. postno nedeljo letos smo v evangeliju slišali odlomek o satanu, ki je Jezusa skušal, ter o angelih, ki so mu stregli (prim. Mr 1,13). Lahko kaj več poveste predvsem o angelih varuhih ter o njihovem poslanstvu?


Matej


Angele in njihovo poslanstvo bistveno opredeli Katekizem Katoliške Cerkve, ko pravi, da nas njihovo varstvo spremlja od otroštva do smrti (prim. KKC 336). Tako ima vsak vernik svojega angela varuha, čigar delovanje na trenutke še močneje zazna, kot pravi Psalm 91,11.

Ker gre za duhovna bitja, ki presegajo ta prostor in čas, si jih težko predstavljamo (in po svoje upodabljamo, npr. kot bitja s krili), zato pa jih v veri toliko močneje občutimo in konkretneje razumemo njihovo poslanstvo. Angel pomeni prav to, da je »poslanec Boga« in lahko s Stvarnikom sodeluje (kot nadangeli in angeli varuhi) ali pa ga zavrne (kot padli angel – satan). Prvi delujejo v prid človeka, kot je razvidno iz šestih lastnosti angelov varuhov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh