Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postno – ribe

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 27. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2021 / 12:26
Postno – ribe

Postno – ribe

Testenine v paradižnikovi omaki s sardelami, Sardele v šavorju


V postnem času pogosteje posežemo po ribah, čeprav vemo, da bi jih morali po prehranskih priporočilih jesti vsak teden vsaj dvakrat. »Ribe imajo kosti in oči, ki me gledajo, so sluzaste, po kosilu nam še vsaj en dan smrdi hiša, zato imam od vseh rib najraje kar svinjsko ribico,« pravijo mnogi.

Vonj po ribah mi je prijeten in me spominja na prijetne počitniške dni. Povežem ga z rožmarinom, česnom, včasih z vonjem po svežem paradižniku in toplem poletju. Če pa umazano posodo po ribjem kosilu pomijemo hitro, se vonja v hiši znebimo že z nekajminutnim zračenjem. Mnogi v vodi zavrejo polovico limone, saj eterična olja limone sprostijo v prostor prijetnejši vonj in prekrijejo ribjega.

Naj vam namignem, da so manjše ribe cenejše od večjih, njihovo meso pa vsebuje krepko količino zdravju koristnih maščobnih kislin omega 3. Skuhajte jih v omaki, da se meso rib p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh